top.fit.body

آموزش پرورش اندام و ارائه برنامه تخصصی بدنسازی و فیتنس

top.fit.body

آموزش پرورش اندام و ارائه برنامه تخصصی بدنسازی و فیتنس

نکات انتخاب باشگاه بدنسازی


باشگاه بدنسازی که می خواهید در آن تمرین کنید باید دارای شرایطی باشد که شما در آنجا احساس راحتی و شادی کنید و محیط آن عاری از هرگونه تنش و درگیری باشد.

به شخصه در باشگاه های زیادی تمرین کردم اما اکثرا دارای نقاط ضعفی بوده اند که باعث شده دیگر به آن باشگاه ها نروم و باشگاه خود را عوض کنم .معمولا از باشگاه هایی که مربی آن و افراد حاضر در آنجا خودشان را میگیرند و فکر می کنند کسی هستند اصلا خوشم نمی آید. زیرا اینگونه افراد دائما فقط می خواهند خودشان را اثبات کنند ولی در حقیقت چیزی بارشان نیست.  وقتی میبینم یک مربی و یا افراد دیگری که در باشگاه تمرین می کنند خودشان را برای افراد تازه وارد می گیرند بسیار ناراحت و دلگیر می شوم.( اما نکته ی دیگری که وجود دارد این است که افراد تازه وارد نباید زیاد مزاحم افرادی شوند که در حین تمرین هستند زیرا بدن آنها سرد می شود و تمرینشان خراب می شود در نتیجه در دفعات بعد زیاد به شما توجه نمی کنند!!)

قبل از اینکه در یک باشگاه ثبت نام کنید و شهریه و بیمه و ورودی و ... بپردازید چند جلسه در آن باشگاه تمرین کنید. هزینه تمرین جلسه ای تقریبا یک دهم کل شهریه می باشد. که این از نظر مالی به نفع شما است زیرا در صورتی که از باشگاه خوشتان نیاید شما پولتان را از دست نداده اید.

برای انتخاب یک باشگاه خوب باید به نکات زیر توجه کنید:

1- بعد مسافت:

باشگاهی که انتخاب می کنید نباید از محل زندگی شما خیلی دور باشد و یا دارای مسیر های پر ترافیک باشد. زیرا دور بودن مسیر و یا پر ترافیک بودن راه باعث می شود وقت زیادی از شما در مسیر رفت و برگشت تلف شود همچنین انرژی و نشاط و شادابی شما را میگیرد. که باعث می شود از باشگاه رفتن زده شوید مخصوصا در روز های سرد و بارانی که فقط به دنبال یک بهانه برای باشگاه نرفتن و رهایی از ترافیک و دوری راه هستید!!!!!

2- مربی باشگاه:

به شخصیت مربی و یا مدیر باشگاه خوب توجه کنید، آیا با شخصیت، خوشبرخورد و متین است و یا از آندسته آدم های بی تربیت است که فکر میکند از دماغ فیل افتاده !!!

یک باشگاه دار خوب باید برای شاگردان و افرادی که در باشگاهش تمرین می کنند احترام قائل باشد و برای آنها وقت بگذارد، و چنانچه مشاهده کند کسی حرکتی را اشتباه انجام می دهد ، نحوه درست اجرا کردن آن را به او یاد دهد.( نه مثل بعضی ها که شاگرد ازش سوال می پرسه آخر سر هم درست به او جواب نمی دهد!!!!)

3- نظافت:

به گوشه دیوارها ، کف سالن ، موکت ها ، سرویس بهداشتی و دستگاه ها خوب توجه کنید، آیا مرتب تمیز و شسته می شوند، آیا کف باشگاه را جارو برقی می کشند، نظافت در یک باشگاه بسیار مهم است و مهم ترین عامل انتخاب یک باشگاه همین مورد است زیرا در صورتی که باشگاه مرتب تمیز نشود باعث بروز بیماری های پوستی و قارچ می شود که درمان آنها مصیبت است!!

فراموش نکنید که خود شما هم به عنوان عضوی از باشگاه باید در نظافت و و تمیزی باشگاه و سالم نگاه داشتن دستگاه ها و دمبل ها کوشا باشید. بارها عده ای بی فرهنگ را دیده ام که دمبل ها را به جای آنکه سر جایشان بگذارند پرت میکنند زمین خوب یعنی چی !!!!!!

4- سطح افرادی که در آنجا تمرین می کنند

به افرادی که در آنجا تمرین می کنند خوب توجه کنید آیا با انگیزه هستند؟ خوب تمرین می کنند؟ بدن های عضلانی و زیبایی دارند؟ یا اینکه همه چاق هستند و فقط برای کاهش وزن به آنجا آمده اند؟ و یا افراد بسیار لاغر ؟!!که فقط برای تیشرت تن کردن آمدن یک یا دو ماه تمرین کنند!!

هنگامی که در باشگاهی تمرین کنید که اکثر آنها حرفه ای هستند و با هدف پیشرفت ، ساخت عضلات زیبا و شرکت در مسابقات تمرین می کنند، شما هم بالطبع از تمرین آنها انگیزه می گیرید ، همچنین نحوه درست اجرا کردن حرکات و بسیاری نکات دیگر را هم از آنها یاد می گیرید. البته منظورم افرادی نیست که فقط با هورمون بدن می سازند و سرجمع سابقه تمرینشان به 2 سال هم نمی رسد!!! کسانی را میگم که سابقه تمرین حداقل 6 ساله دارند.

همچنین اگر در باشگاهی افراد شرور که دائم دنبال اذیت و آزار دیگران می گردند تمرین می کنند آن باشگاه مناسب نیست و یا اینکه می توانید ساعت حضور خود در باشگاه را طوری تنظیم کنید که آنها حضور نداشته باشند

5- استاندارد بودن دستگاه ها

در طول سه و یا چهار جلسه تمام دستگاه های موجود در باشگاه را تست کنید، آیا سالم هستند؟ آیا استاندارد هستند؟؟ یا اینکه غیر استاندارد ساخته شده اند و فشار را بر روی مفاصل متمرکز میکنند؟؟؟

هموراه توجه داشته باشید که دستگاه های استاندارد بر طبق فیزولوژی بدن و عضلات ساخته شده اند و فشار را بر بروی عضله مورد نظر متمرکز میکنند اما دستگاه های غیر استاندارد به خاطر نوع زاویه اشتباه، فشار را بر روی مفاصل می اندازند که بسیار خطرناک هستند.

به شخصه  از دستگاه پروانه غیر استاندارد یک باشگاه از ناحیه شانه آسیب دیدم، پس به عنوان یک سینه سوخته این ورزش این نکات را برای شما می نویسم

6- تعمیرات

دقت کنید آیا دستگاهی که خراب می شود مربی یا مدیر باشگاه بلافاصله آن را تعمییر می کند یا اینکه چون آن دستگاه این ماه در برنامه تمرینی خودش نیست از تعمیر آن صرف نظر می کند!!!!!

7- موزیک

موزیکی که در باشگاه پخش می شود باید باعث شادی ، نشاط و هیجان شما شود مانند موزیک های زیبایی که در طول روز گوش میدهید که معمولا گروه ها و خواننده های بزرگ و پر طرفدار آنها را اجرا کرده اند

نباید موسیقی در باشگاه استفاده شود که باعث سردرد شما شود به عبارت دیگر مدیر باشگاه باید به سلیقه افراد حاضر در باشگاه احترام بگذارد.

زمانی در باشگاهی تمرین می کردم که مدیر آن بسیار بد سلیقه بود و موزیک هایش مانند صدای آهنگری و فرز بود که باعث سردرد میشد در نتیجه من دیگر به آن باشگاه نرفتم!!

صدای موزیک هم دارای اهمیت است که نباید بیش از حد بلند باشد و نه بیش از حد کم !!!!

همچنین شما می توانید بنا به سلیقه خودتان از هدفون استفاده کنید که من توصیه نمی کنم زیرا باید صداهای داخل باشگاه را بشنوید و از محیط اطرافتان آگاه باشید

8-نور

نور دهی باشگاه باید تنظیم باشد و نباید تاریک باشد

9- تهویه

وسایل سرمایشی و گرمایشی باید در باشگاه تعبیه شده باشد و بنا به فصل دمای باشگاه در محدوده مناسبی قرار گیرد. همچنین وجود یک فن برای تهویه بهتر هوا و اکسیژن در باشگاه ضروری است.

10- ساعت باز بودن باشگاه

ساعات فعالیت باشگاه را نگاه کنید، آیا با ساعت شما جور در می آید؟

ایام تعطیل رسمی وسط هفته چگونه است؟ ( معمولا در این ایام باشگاه باید یک ساعت مشخص باز باشد تا فاصله بین تمرین های شما زیاد نشود)



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد